Фондация „Комунитас“ има удоволствието да ви покани на представянето на книгата „За благодатта“ на Блез Паскал на 24 януари (сряда) от 18 ч. в Книжен център „Гринуич“ (бул. Витоша 37).

Преводът от френски е дело на проф. Владимир Градев, който е и автор на така изчерпателния и завладяващ предговор към българското издание. Редактор е Тони Николов, а художественото оформление е на Николай Киров.

С участието на: проф. Владимир Градев, проф. Калин Янакиев и проф. Владимир Сабоурин, модератор ще бъде Тони Николов. Участниците ще представят основните убеждения в разбирането за благодатта на великия учен и християнски мислител, свързани със споровете около това богословско понятие в Западната Църква по времето на Паскал; ще бъде засегнат и въпросът за учението за благодатта в богословието на Източната църква.

„Съчиненията за благодатта са неизвестният шедьовър на Паскал. Те разкриват дълбочината на богословските му познания, те са ключът към разбирането на мисленето и творчеството на Паскал. Открояват характерния за Паскал опит да съгласува водещата максима на своя живот, че „това, що е предмет на вярата, не може да бъде предмет на разума”, с волята да узнае основанието на всяко нещо… През Съчиненията преминава големият спор за благодатта, тази тъй тайнствена основа на християнското учение.“ Проф. Владимир Градев

Книгата може да намерите в Книжарница за християнска литература “Анджело Ронкали” на ул. „Проф. Асен Златаров“ № 7, 1504 София, България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *